Laat de vernietiging van datadragende hardware over aan een professional

Het digitaal tijdperk waarin wij leven, maakt dat data de kern is van elk bedrijf. Het veilig opslaan en verwerken van deze informatie is van groot belang. Met de tijd groeit de hoeveelheid data en daarmee dus ook de verantwoordelijk voor juiste verwerking hiervan. Datadrager vernietiging is veel meer dan alleen even het wissen van een paar bestanden. Harde schijven vernietiging en data drager vernietiging zijn zo belangrijk geworden dat onjuiste verwerking tot grote schade kan leiden. Het proces is nu een groot onderdeel van gegevensbeveiliging. Wie geen schade aan zijn bedrijf wil moet zich beschermen tegen ongewenste blootstelling.

Waarom is het wissen van bestanden alleen niet voldoende?

Het wissen van bestanden alleen is niet voldoende, omdat met de technologie die wij momenteel hebben het heel makkelijk is om verwijderde bestanden weer te herstellen. Bedrijven zijn erg kwetsbaar hierdoor en kunnen zelfs worden aangeklaagd voor inbreuk op privacy, bij onjuiste verwerking. Het belang bij het juist vernietigen van datadragers kan dus nooit te veel worden benadrukt.

Wat te doen met data die vernietigd moet worden?

Als u niet verder komt dan alleen het simpelweg verwijderen van bestanden, is het handig om dit uit te besteden aan een bedrijf. Het uitbesteden van data vernietiging aan een bedrijf biedt een belangrijk voordeel, namelijk onherstelbare vernietiging. Niemand zal meer in staat zijn om deze gegevens weer op te halen. Deze professionals gebruiken hiervoor geavanceerde technieken. En indirect helpen zij u ook om te voldoen aan de vereisten in de privacy wetten.

Impact verder dan voldoening aan privacywetten

Datadrager vernietiging is ook milieuvriendelijk. Na het vernietigen van alle data wordt resterend materiaal gerecycled. Hiermee wordt ons milieu minder belast. Steeds meer bedrijven kiezen voor data vernietiging door professionals om ons milieu een handje te helpen.

Een ander groot voordeel van het overlaten van data vernietiging aan professionals is tijdsbesparing. Het juist vernietigen van data kan voor een bedrijf heel tijdrovend zijn, zeker als er veel data vernietigd moet worden. Door een professional in te schakelen kunt u zich blijven focussen op de dagelijkse taken binnen uw bedrijf. 

Wat voor certificering hoort een professioneel data vernietigingsbedrijf te hebben?

Het is fijn om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor de harde schijven vernietiging. Certificering zoals ISO 27001, WEEELABEX, maar ook NAID (National Association for Information Destruction), geven aan dat een bedrijf zich houdt aan de eisen voor data vernietiging.

Kortom het uitbesteden van data vernietiging biedt erg veel voordelen. Zo helpen zij u voldoen aan de gestelde eisen voor data vernietiging. Ook helpen zij u om tijd te besparen en het milieu minder te belasten. Laat voortaan vernietiging van datadragers over aan professionals en bescherm uw bedrijf tegen mogelijke schade door blootstelling.