Wat is een leuk bed voor de kinderkamer?

Is je kind toe aan een nieuwe inrichting van zijn kamer? Het moment dat het kinderledikant voor een groter bed wordt vervangen, is altijd een beetje spannend. Je kind voelt zich een stukje ouder en heeft waarschijnlijk inmiddels ook een eigen smaak en voorkeur voor een stijl of kleur. Het kinderbed kan een goed uitgangspunt voor de inrichting van de kinderkamer zijn. Met de vele soorten kinderbedden die er zijn, is er ongetwijfeld een leuk bed voor je kind te vinden.

Een hoogslaper of een laag kinderbed

Sommige kinderen dromen ervan om in een hoogslaper te liggen. Ze vinden het leuk om de kamer eens van een andere hoogte te bekijken. Dat kan natuurlijk in een hoogslaper. Via een robuuste trap klimt je kind in het bed. Bij sommige bedden is er een glijbaan om weer naar beneden te komen. Deze hoogslapers hebben opstaande randen, zodat je kind veilig in bed kan liggen.

Voor de kinderen die liever met hun beide benen op de grond blijven, is een laag bed meer geschikt. Of je kiest voor een tussenmaat, een kajuitbed. Dit bed staat ongeveer een halve meter van de grond. Door de extra lades die vaak onder de kajuitbedden zitten, heb je bovendien extra bergruimte.

Een bed met een thema

Heeft je kind een favoriete tekenfilm waar hij maar niet over uitgepraat raakt of is je kind dol op auto’s? In dat geval zijn bedden met een thema een leuk idee. Kies bijvoorbeeld voor een bed met afbeeldingen van prinsessen op de zijkanten en het hoofdbord. Er zijn tevens bedden in de vorm van een brandweerauto of een raceauto verkrijgbaar. Met een dekbedovertrek dat aansluit bij het thema van het bed zal je kind niet alleen heerlijk wegdromen. Overdag kan het themabed natuurlijk gewoon bij het spel betrokken worden.

Een huiselijk kinderbed

Voor de kinderen die van gezelligheid houden, is een huisjes kinderbed van Emob een aanrader. Dit bed is ook geschikt voor kinderen die al wat ouder zijn. Het bed is voorzien van een houten afdak of een houten frame in de vorm van een dak. Dit is over de lengte van het bed aangebracht, of bevindt zich alleen boven het hoofdeinde.

Door de open constructie van dit type bed is er voldoende gelegenheid om het bed naar wens in te richten. Denk aan een bedtent, een voile of een vrolijke lichtslinger. Blijven er regelmatig vriendjes of vriendinnetjes slapen? Kijk dan voor een huisjes kinderbed van Emob met een extra bed dat je gemakkelijk onder het huisjes kinderbed uitschuift tijdens de logeerpartij.