Waarom Kiezen voor een Internetmakelaar? 5 Interessante Voordelen!

De knoop is doorgehakt. Je gaat verhuizen en je wil graag je huidige huis te koop te zetten. In dit artikel leggen wij uit wat een internetmakelaar precies doet, wat de internetmakelaar voor jou kan betekenen en waarom het slim is om voor een internetmakelaar te kiezen.

Waarom kiezen voor een internetmakelaar?

Het verkopen van je huis is een grote stap en het kiezen van de juiste makelaar kan een wereld van verschil maken. Terwijl traditionele makelaars al lang een gevestigde naam hebben in de vastgoedwereld, is de opkomst van de internetmakelaar een game-changer geweest. Maar waarom zou je voor een internetmakelaar kiezen? Hier zijn enkele overtuigende redenen:

 

1. Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen van een internetmakelaar is de besparing op de makelaarskosten. Doordat je veel van het proces zelf beheert, zoals bezichtigingen en het opstellen van de verkooptekst, kun je aanzienlijk besparen. Dit verschil in kosten loopt op tot duizenden euro’s!

2. Flexibiliteit en Controle 

Met een internetmakelaar heb je de vrijheid om bezichtigingen te plannen op tijden die zowel voor jou als voor potentiële kopers geschikt zijn, namelijk ’s avonds en in het weekend. Flexibiliteit en controle op het verkoopproces dus. Vooral handig voor kopers die juist tijdens de openingstijden van de traditionele makelaar aan het werk zijn. En voor jou als verkoper natuurlijk!

3. Zichtbaarheid op Funda

Als je ervoor kiest om je huis helemaal zelf te verkopen, loop je tegen het probleem aan dat je je woning niet op Funda kunt plaatsen. Een NVM-internetmakelaar helpt je hierbij en zorgt ervoor dat je woning optimaal wordt gepresenteerd op deze nummer 1 huizensite: Funda!

4. Betere opbrengst

Het persoonlijk begeleiden van bezichtigingen kan leiden tot meer animo en een hogere verkoopprijs. Eigenlijk logisch, want als huiseigenaar ken jij alle ins en outs en de unieke kenmerken en charmes van je woning het beste. Jouw enthousiasme en jouw kennis hebben een positieve invloed op het enthousiasme van potentiële kopers!

5. Deskundigheid en zekerheid 

Een NVM-internetmakelaar biedt ook professionele ondersteuning. Van het correct opmeten van je woning en het geven van professioneel advies tot het zorgvuldig opstellen van een correcte koopakte. Je kunt erop vertrouwen dat elk aspect van het verkoopproces zorgvuldig wordt beheerd en begeleidt. En omdat jouw huis waarschijnlijk jouw grootste bezit is, geeft die deskundigheid en zorg bij de verkoop ervan, zekerheid en rust.

Conclusie

Het kiezen voor een internetmakelaar biedt vele voordelen. We noemden kostenbesparing, flexibiliteit en controle, zichtbaarheid op Funda, een betere opbrengst en deskundigheid en zekerheid als voorbeelden. Daarmee is de internetmakelaar een waardevolle optie voor veel huiseigenaren. 

Meer weten?

Overweeg jij jouw huis te verkopen en wil je meer weten over de dienstverlening van een internetmakelaar. Vraag dan nu een vrijblijvend informatiegesprek aan zodat al jouw vragen worden beantwoord en je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

https://www.zelfverkopen.nl